Yogasoul Hamak 1. Kademe Uzmanlaşma Programı

Ceren Bodur ile Yogasoul Hamak Yogası Programının büyülü dünyasında eğitmen olmaya hazır mısın?

Bu yeni teknik ile denge, esneklik, güç kazanmayı ve kazandırmayı öğreneceksin.
Ve tüm bunları öğrenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. 

-Bu 3 günlük temel eğitim içinde havada tüm yönlerde serbestçe hareket etmenin gücünü, heyecanını ve keyfini yaşayacaksın.

- YS Hamak programının diğer tüm egzersiz çeşitlerinden farkı, omurga üzerindeki baskı azaltılarak omurların arası açılmakta ve bu baskısız ortamda bazı hareketleri rahatlıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır. 
...

Devamını okuyun

YOGA SKOLYOZ İÇİN FAYDALI MIDIR ?

SKOLYOZ NEDİR ?

Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.
Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.
Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Doğumsal, spastik çocuklar, idiopatik (sebebi belli olmayan) enfeksiyona bağlı veya tümöre bağlı olabilir. Ailesel yatkınlık idiopatik olan tümünde mevcuttur.


...

Devamını okuyun

İleri Seviye Yoga Programı

İleri seviye Yoga programı.4 hafta boyunca toplam 8 ders.Bu program bir süredir yoga pratiği yapan herkes için uygundur. Pratiğinizi geliştirmenize yardımcı olacak bu program dışardan bakıldığında zor görünen asanaların hizalanmaları ve çalışma teknikleri üzerine bilgiler içeriyor. Doğru teknikler ve disiplinli çalışma sonunda pozların aslında göründüğü kadar zor olmadığını farkedecek ve bedeninizin sınırlarını yeniden keşfetme fırsatı bulacaksınız. Her ders farklı bir beden bölgesinin güçlenme ve esneme tekniklerini beraber çalışacağız ???????? Gelin pratiğimizi paylaşalım ????
...

Devamını okuyun

Yin Yoga Uzmanlaşma Programı 108 Saat Yoga Alliance Onaylı Online veya Stüdyo

Ankara Yogasoul veya Online Olarak

Elif Böcekli ile 108 Saat Yin Yoga Uzmanlaşma Programı 23 Ocak’ta başlıyor. 


Bu program her ne kadar yin yoganın temellerini atıp detaylarına daldığımız bir program olsa da, genel olarak yoga pratiğimize dair yeni bir bakış açısı geliştirmemizi sağlıyor. 

Estetik kaygılarımızdan özgürleşip “ideal beden” ya da “ideal poz” algısının ötesine geçip o anki ihtiyacımıza uygun olarak değişebilen ve bizim için işlevsel olan yoga asana pratiğini keşfetmeye başlıyoruz. 


Bu eğitim süresince; Yin yoga pozlarını deneyimlerken anatomik farklılıklarımızı karşılaştırarak, bedenimize en uygun olan poz alternatiflerini oluşturmayı, fiziksel bedenimizin sınırlarını, hareket açıklığını ve potansiyelini keşfetmeyi, yoga pozlarının enerji bedenimizde, duygusal ve zihinsel dünyamızdaki karşılığını araştırmayı hedefliyoruz. 


Bu eğitimin sonunda; ezbere dayalı olmayan anatomi bilgisini yoga pratiğimize aktarma, kişisel pratiğimizi oluşturma, yoga derslerimizin içine yin yoga pozlarını dahil etme, farkındalık temelli yin yoga dersleri verebilme becerisi geliştirmiş olacağız. 


Eğitimin içeriği


...

Devamını okuyun

Yoga Pozlarına Hareketlerine Sanskrit Dilinde Asana Denir

Asana, yoga pozlarının fiziksel uygulamasıdır. Yoganın fiziksel yönüne geniş anlamda atıfta bulunmanın yanı sıra, asana, “Handstand benim için gerçekten zor olan bir asanadır" gibi tek bir pozu tanımlamak için de kullanılabilir.


Çoğu insanın yoga pozlarını daha spesifik olarak asana olarak adlandırılabilir. Yoganın sekiz basamağı vardır. Yoga asana'nın yanı sıra pranayama (nefes egzersizleri), dhyana (meditasyon), yamalar (sosyal davranış kuralları), niyamalar (kendi kendine gözlemler), pratyahara (duyuların geri çekilmesi), dharana (konsantrasyon) ve samadhi'yi (mutluluk) da kapsar. .


Asanaların Faydaları

Asanalar esnekliği, kuvveti ve dengeyi geliştirmek için yapılır.1 Nefes alma ve odaklanma, stresi ve endişeyi hafifletmeye yardımcı olabilir. Pozlar sadece fiziksel egzersizler anlamına gelmez, daha çok fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığı iyileştirmek için bütünsel olarak bir zihin-beden uygulaması olarak kullanılır.


Yoga Pozlar için Sanskritçe İsimler

Asana, trikonasana, virabhadrasana ve eka pada rajakapotasana gibi yoga pozları için Sanskrit adlarında kullanılır. Bunu ve diğer birkaç Sanskrit terimini bilmek, bu karmaşık isimleri çözmenize yardımcı olabilir. Örneğin eka pada tek ayak anlamına gelir, bu nedenle bu pozlarda bir ayağın diğerinden farklı bir şey yapmasını bekleyebilirsiniz. Parsva, taraf anlamına gelir (genellikle bir tarafa bakan bir poz), parivrtta, çevrilmiş anlamına gelir (genellikle bir pozun bükülmüş bir versiyonu) vb. Bu kalıpları anlamaya başlamak, isimlerin daha anlamlı olmaya başlamasına yardımcı olur.



...

Devamını okuyun

Online Yoga Başlangıç Programı

Online Yoga Başlangıç Programı Ceren Bodur tarafından hazırlanan 4 hafta süren 8 derslik bir programdır.

Yogasoul'a gelen yoğun talepler üzerine Yoga Başlangıç programımıza 1 Aralık 2020 tarihinde hem online hem de stüdyomuzda olacak derslerimiz ile başlıyoruz.

Peki programımızda neler öğreneceksin.

...

Devamını okuyun

Handstand Yapman İçin 5 Faydalı Neden

HANDSTAND YAPMAK İÇİN SİZE 5 SEBEP

1) Üst Bedeni Kuvvetlendirir

Hergün belirli sürelerde Handstand yapamaya çalışmak veya yapmak yüksek miktarda omuz, sırt ve kol gücü kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Gücünüzü artırmak için günde 5-10 sn setler halinde toplamda 1 veya 2 dk duvarda veya yardımsız durmanız halinde üst vücut kaslarınızda hızlı değişimi sizde görebilirsiniz.

2) Dengenizi Artırır

Daha önce Handstand de durmayı denediyseniz, kendinizi kaldırabilmek için güçlü olamanızın gerekliğinin yanında en önemlisi de dengeleme becerilerine sahip olmanız gerekmektedir.

Özellikle herhangi bir yardım almadan Handstand yapmayı denerseniz, kaslarınız üzerinde tam kontrol sahibi olmanız ve düşmemeniz için sürekli olarak küçük ayarlamalar yapmanızı gerekmektedir.

3) Ruh Sağlığınızı Artırır


...

Devamını okuyun

Handstand Okulu Haftalık Çalışma Programı

TÜRKİYE HANDSTAND OKULU

Çoğumuz Handstand de durmanın ulaşılmaz olduğunu, yaptigimiz YOGA pratiğinin bu duruşu yapmak için henüz yetersiz olduğunu düşünmekteyiz.

Handstand çalışmaları içinizdeki cocugun ortaya çıkartmanın ve eğlenceli bir egzersiz olmasının yanında her gün Handstand pratiği yapmanın sağlığınız içinde çok önemli olduğunu unutmayin. Size bunun ile ilgili 5 sebebi aşağıda detaylandiriyorum.

KİMLER İÇİN

- Eğitim programı 18 yaş ve üzeri için hazırlanmıştır.

- Her seviye yoga öğrencileri için uygundur.

...

Devamını okuyun

Ankara'da Hem Yoga Hem De Hamak Yogası Yapabileceğin Bir Yer Yogasoul

Ankara'da tamamı uluslararası sertifikalı "Yoga ve "Antigravity Fitness ( Hamak Yoası ) hocalarımız ile Çankaya birlik Mah. bulunana stüdyomuzda hem özel hem de grup derslerimize katıla bilirsin.


Yapman gereken bizimle iletişem geçmen.

...

Devamını okuyun

KOBRA DURUŞU COBRA POSE BHUJANGASANA FAYDALARINI BİLİYORMUSUN

Bhujangasana (Cobra) Pozunun Faydaları

1. Bhujangasana, sırt kaslarının gücünü artırır.

Bedeni kontrollü bir şekilde derin bir geriye eğilme pozudur, omurganın destek kaslarının güçlü ve doğru kullanılması gerekir. Bu derin karın ve sırt destek kaslarının geliştirilmesi, omurganın sağlığının korunmasına yardımcı olur

2. Bhujangasana, temel duruşunuzu iyileştirmeye yardımcı olur.

Vücudu aktif olarak kobra pozuna çekmek için kullanılan karın ve sırt destek kasları, ayakta veya otururken uyanık, dik bir duruş sağlamak için kullanılan kaslarla aynıdır.

Postüral dengesizlikleri düzeltmek, eklemlerdeki baskıyı azaltmanın yanı sıra yaşlandıkça denge ve koordinasyonu sürdürmenin anahtarıdır.

3. Bhujangasana karın kaslarını ön fasyal yapıyı açar.

Yoga'da karın merkez kaslarını güçlendirmeye yardımcı olan sayısız poz vardır. Bununla birlikte, bu kasları uzatmak ve hareketliliği kısıtlayan ve büyümeyi engelleyen fasyal gerginlikleri kırmak da aynı derecede önemlidir. Kobra pozu ( Bhujangasana - Cobra Pose ), bunu yapmak için en iyi pozlardan biridir.

4. Bhujangasana, ruh halinizi ve enerji seviyenizi yükseltmenize yardımcı olur.

Dikkatli, dik bir duruşa sahip olmanın bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri, pozitif bir zihinsel tutumu teşvik etmesi ve otomatik olarak enerji seviyemizi yükseltmeye yardımcı olmasıdır.

Ayrıca Kobra pozu ( Bhujangasana - Cobra Pose ) , vücudun ön kısmını esneterek göğüs ve karın boyunca kan akışı oluşturmaya yardımcı olur. Bu, omurganın uyarılmasıyla birleştiğinde oldukça canlandırıcı olabilir.

5. Bhujangasana, şefkat ve bağlantıyı teşvik etmeye yardımcı olur.

En önemli “kalp açıcı” duruşlardan biri olan Kobra pozu ( Bhujangasana - Cobra Pose )  vücudun derinlemesine hissetmesine ve başkalarıyla bağlantı kurmasına izin verildiği bir duygusal kırılganlık tavrı geliştirdiği hissedilir.

Derin geri bükülmeler, yoga pratiğini ilerletmek için son derece önemlidir.


Ancak deneyimli bir öğretmenin rehberliğinde öğrenilmelidir.


Ankara birlik mahallesinde olan Yogasoul Yoga stüdyomuzda ve ayrıca online olarak

verdiğimiz yoga derslerinde deneyimli Yoga hocalarımız tarafından Kobra ( Bhujangasana - Cobra Pose ) pozunu daha ayrıntılı ve güvenli bir şekilde öğrenme şansın var.

...

Devamını okuyun

Ücretsiz 200 Saat Yoga Alliance Onaylı Yoga Eğitmenlik Eğitimi Semineri

Yoga Alliance Onaylı

Online veya Stüdyo'da 
200 saat Yoga Uzmanlaşma Programına Başla.

Yoga Uzmanlaşma Programı binlerce yıl öncesine dayanan yoga öğretisinin temelleri üzerine kurulmuştur.

Yoga asanaları, yoga felsefesi, nefes ve meditasyon alanlarında kendi pratiğinde derinleşebilmen ve bu alanları karşı tarafa doğru aktarabilme yetisine sahip olabilmen hedeflenmektedir.

Yoga Uzmanlaşma Programı her şeyden önce kişinin kendi özüne doğru yaptığı bir yolculuktur.

Fiziksel pratikler ile bedensel farkındalık geliştirirken, aynı zamanda kendini tanıma yolunda çok önemli bir adım atmış olacaksınız.

Yoga uzmanlık programı hem sağlığınız hem de kişisel ve ruhsal gelişiminiz için size güvenilir araçlar sunar.

Her sene bu program sonunda uluslararası standartlarda ( Yoga Alliance Onaylı) uzmanlar yetiştiriyoruz....

Devamını okuyun

PHALAKASANA PLANK POSE SOPA DURUŞU

Phalakasana (Plank-Sopa Duruşu) Fiziksel Faydaları :


Phalakasana ( Plank Pose ), çekirdek kas gücünü oluşturmak için mükemmel bir pozdur. Dayanıklılığınızı artırır ve dört mide kasına, yani karın, enine abdominis, iç ve dış obliklere odaklanarak metabolizmanızı geliştirir. Ayrıca göbek ve karın kaslarınızı sıkılaştırır ve göbek yağını azaltır.


Bu pozu uygulamak, sırt kaslarına olan güveninizi azaltır ve günlük egzersizler ve diğer aktiviteleri gerçekleştirmek için çekirdek kaslarınızdan yararlanmanızı sağlar. Böylece belinizdeki ağrı azalır.


Plank Pose uykusuzluk, migren, menopoz ve osteoporozu hafifletir. Aynı zamanda stresi de azaltır.


Bu asananın düzenli olarak uygulanması yeni kemik dokusu oluşturur. Bu kemiklerinizi güçlendirir ve daha sağlıklı hale getirir. Ayrıca omurganızı güçlendirir, böylece duruşunuzu iyileştirir.


Enerjik Faydalar :


Phalakasana, zihinsel dayanıklılığın geliştirilmesine yardımcı olur. Kendinize meydan okumaya devam etmenizi sağlar.



...

Devamını okuyun

DAĞ DURUŞU Mountain Pose-Tadasana

Başlangıç İpucu

Ayaklarınızın dışını matın uzun kenarına paralel hale getirin ve kalça genişliğinde ayrı yerleştirin.Faydaları

☯ Duruşu iyileştirir.

☯ Uyluk (Femur) bağlantı kaslarını, dizleri ve ayak bileklerini güçlendirir.

☯ Karın ve kalçayı sıkılaştırır.

☯ Siyatiği rahatlatır.

☯ Düz ayakları azaltır.

Duruşu Derinleştirin

Bu pozu gözleriniz kapalı olarak uygulayarak dengenize meydan okuyabilirsiniz. Dış ortama herhangi bir referans vermeden dengelemeyi öğrenin.

...

Devamını okuyun

Çocuk Pozu Child's Pose - Balasana

Çocuk ( Balasana-Child's Pose ) Duruşunun Faydaları:

☯ Sırt, omuzlar ve göğüsteki gerginliği azaltır.
☯ Baş dönmesi veya yorgunluğunuz varsa önerilir.
☯ Stresi ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur.
☯ Vücudun iç organlarını esnetir ve onları esnek tutar.
☯ Omurgayı uzatır ve esnetir.
☯ Baş ve gövde destekli yapıldığında boyun ve bel ağrısını hafifletir.
☯ Kalçaları, uylukları ve ayak bileklerini nazikçe esnetir.
☯ Vücuttaki dolaşımı normalleştirir.
☯ Dizdeki kasları, tendonları ve bağları gerer.
☯ Zihni ve bedeni sakinleştirir.
☯ Güçlü ve düzenli nefes almayı teşvik eder.


Ankara birlik mahallesinde olan Yogasoul Yoga stüdyomuzda ve ayrıca online olarak

verdiğimiz yoga derslerinde deneyimli Yoga hocalarımız tarafından Kobra (Çocuk Balasana-Child's Pose ) pozunu daha ayrıntılı ve güvenli bir şekilde öğrenme şansın var.

...

Devamını okuyun

YİN YOGA NEDİR

Yin yogada varılacak hedef bir poz yoktur. Amaç yoktur, başarma telaşı yoktur. Yavaşlamaya ve durmaya bir davet vardır. Farkındalıkla hareket edip dikkatimizin o anda nefeste ve bedende oluşan duyumlarda salınmasına izin verdiğimizde, zihnimizde dönen hikayeyi keşfetmeye başlarız. Pratik içerisinde süreçten öğreniriz. O hareketsizlik içindeki tavrımızı veya tepkimizi gömlemledikçe gerçek doğamızla bağ kurmaya başlarız. Yargılarımızı, genellemelerimizi, tekrarlayan düşüncelerimizi, kök inançlarımızı fark ederiz. Pratik esnasında kendimizle kurduğumuz ilişki, yaşamın içindeki tavrımızdan bağımsız değildir. Yaşamımızın, yoga matının üstüne yansımasıdır. Hayattaki amacımız kusursuz olmak değil, bütün olmaktır. Her halini şefkatle kapsamak ve bütün olmak için yin yogaya gel....

Devamını okuyun

YOGA VE DENGE

Evrende, dünyada, tabiatta her şey denge üzerine kurulu. Peki ya sen?

Yolda yürürken dengeni kaybettiğinde ne yaparsın? Ellerini kollarını kullanarak dengeni bulmaya çalışır mısın ya da bir yerlere tutunmaya? Bulamadın dengeni düştün diyelim... Oturur kalır mısın düştüğün yerde, haline üzülüp durur musun? Biri elini uzatsa tutar mısın peki seni kaldırmak için, tutmayıp "ben kalkarım kendi başıma" diyip red mi edersin yoksa?


...

Devamını okuyun

YOGA NEFESİ NEDİR

Nefes teknikleri yoganın önemli bir parçasıdır - sadece yoga yaparken odaklanmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda stresi azaltmaya, sinir sistemini rahatlatmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olabilir.

Bir yoga ve meditasyon öğretmeni ve "Art of Attention" nın yazarı Elena Brower, yoga nefes teknikleri aynı zamanda "way into meditation," sunuyor. Bayan Brower, son yıllarda yoganın fiziksel yönlerine odaklanan daha fazla insanın meditasyona doğru ilerlediğini, çünkü "düşünme, bırakma ve yeniden ayarlama için zamana ihtiyaç duyduklarını" söylüyor.


...

Devamını okuyun

YOGA VE FARKINDALIK MINDFULNESS

Yoga ile Farkındalık (Mindfulness)


Bir yoga dersinde, yoga pozları yapmayı öğrendikçe, egzersizler sırasında nefesinizi ve vücudunuzun hareket etme şeklini fark etmeniz istenecektir. Yoga pozları zihin-beden bağlantısının temelidir.


Dengeli bir yoga egzersizleri serisi, pozlarda hareket ederken nasıl hissettiğinizi not ederek tüm vücudunuzu tarama fırsatı verir. Örneğin, bir esneme sırasında vücudunuzun bir tarafının diğerinden farklı hissettiğini veya sağ bacağınızı dengelemenin daha kolay olduğunu veya belirli pozların boynunuzdaki gerginliği azaltmaya yardımcı olduğunu fark etmeye başlayabilirsiniz.

...

Devamını okuyun

YOGA NEDİR

Yoga, fiziksel bir çalışmadan daha fazlası, tam bir zihin ve vücut egzersizidir.

Belirli nefes alma teknikleri ve meditasyon ilkeleriyle birlikte poz adı verilen bir dizi özel egzersiz, bir yoga dersinin yapı taşlarıdır. Bir poz acıya neden oluyorsa veya çok zor oluyorsa, öğrencilere yardımcı olmak için yapılabilecek varyasyonlar ve değişiklikler vardır. Bloklar, battaniyeler ve kayışlar gibi aksesuarlar - hatta sandalyeler - pozlardan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Yoga herkese uyan tek beden değildir: Sizin için en iyi yoga egzersizi, kişisel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olacaktır.

...

Devamını okuyun

Anahata Chakra Kalp Çakrası

Anahata Chakra (Kalp Çakrası)


Anahata... Kalp çakrası... Soluduğumuz hava, nefesimiz, ilişkilerimiz, sevgi merkezimiz... Sosyal kimliğimiz...


Yedi ana enerji merkezinin tam ortası. Fiziksel ve ruhsal benliğimizin arasındaki köprü. En korunaklı bölgede olmasına rağmen, en hassas yerimiz; kalbimiz...


Anahata çakra sembolü aşağı ve yukarı bakan iki üçgenin birleşmesiyle temsil edilir. Eril ve dişilin birliği. Hem sosyal olarak hem de içimizdeki iki enerji olarak bu birlik önemlidir. 


Fiziksel olarak kalple ilgili sorunlar nasıl sağlığımızı ve hayat kalitemizi etkiliyorsa, bu çakradaki sorunlar da zihinsel sağlığımızı keder yoluyla derinden etkiler.


Meriç Ünal

...

Devamını okuyun

Karın Çakrası Manipura Chakra

Karın Çakrası (Manipura Chakra)

Manipura... Karın çakrası... Solar pleksus... Güneş, ateş, hareket, güç, karar alma merkezimiz... Yaşam enerjimiz, ego kimliğimiz...

Ego denince herkes bi suratını buruşturuyor kötü birşey gibi. "Egolu" "egosuz" "egomuzu yok edelim" gibi laflar uçuşuyor etrafta. Egomuz var ve  hayatta kalabilmemiz için olması da gerekiyor.

Meriç Ünal

...

Devamını okuyun

Ağustos İlk Hafta Kök Çakra Hanumanasana

Ankara Yoga Stüdyomuz Yogasoulda Ağustos İlk Haftası Kök Çakra Çalışacağız. Ve Hanumanasanaya bir yolculuk yapacağız.


Peki Kök Çakranın ( Muladhara Cakra ) Görevi Nedir ?

Emre hocamızın bu hafta yoga dersinde siz değerli Yogasoul öğrencilerine 10 Ağustos 12:00 dersinde Kök Çakranın ( Muladhara Cakra ) bedenimize olan şifalarını hissetmenizi sağlayacak...

...

Devamını okuyun

Kök Çakra Muladhara Chakra

Kök Çakra (Muladhara Chakra)

Muladhara... Kök çakra... Toprak, yeryüzü, dünya, yaşam... Temelimizi oluşturduğumuz alan, köklerimiz, yaşamla bağlantımız... Bedenimiz, fiziksel kimliğimiz... Umutlarımızın yeşerdiği zemin... Güvensizliklerimiz ve korkularımızın da kaynağı aynı zamanda. 

...

Devamını okuyun

YOGASOUL EL DURUŞU OKULU

TÜRKİYE HANDSTAND OKULU

Çoğumuz Handstand de durmanın ulaşılmaz olduğunu, yaptigimiz YOGA pratiğinin bu duruşu yapmak için henüz yetersiz olduğunu düşünmekteyiz.

Handstand çalışmaları içinizdeki cocugun ortaya çıkartmanın ve eğlenceli bir egzersiz olmasının yanında her gün Handstand pratiği yapmanın sağlığınız içinde çok önemli olduğunu unutmayin. Size bunun ile ilgili 5 sebebi aşağıda detaylandiriyorum.

KİMLER İÇİN

- Eğitim programı 18 yaş ve üzeri için hazırlanmıştır.

- Her seviye yoga öğrencileri için uygundur.

...

Devamını okuyun

Yoga Uzmanlaşma Programının Amacı

Yoga Uzmanlaşma Programının Amacı


Yoga Uzmanlaşma Programı binlerce yıl öncesine dayanan yoga öğretisinin temelleri üzerine kurulmuştur. 

Yoga
asanaları, yoga felsefesi, nefes ve meditasyon alanlarında kendi pratiğinde derinleşebilmen ve bu alanları karşı tarafa doğru aktarabilme yetisine sahip olabilmen hedeflenmektedir. Yoga Uzmanlaşma Programı her şeyden önce kişinin kendi özüne doğru yaptığı bir yolculuktur. Fiziksel pratikler ile bedensel farkındalık geliştirirken, aynı zamanda kendini tanıma yolunda çok önemli bir adım atmış olacaksınız.

Yoga uzmanlık programı hem sağlığınız hem de kişisel ve ruhsal gelişiminiz için size güvenilir araçlar sunar.  Her sene bu program sonunda uluslararası standartlarda ( Yoga Alliance Onaylı) uzmanlar yetiştiriyoruz.


...

Devamını okuyun

Yoga Alliance Onaylı 200 Saat Yoga Uzmanlaşma Programı 2019

Yoga Alliance Onaylı 200 Saat Yoga Uzmanlaşma Programı 2019


Programın İçeriği

Yoga; bir insanın yaşamı anlamak, farkındalığını arttırmak, kendini keşfetmek ve bununla birlikte hayatını bu doğrultuda düzenlemek için çıktığı bir yolculuktur. Yoga bedensel pratik, nefes ve meditasyon yardımıyla zihin, beden ve ruh bütünlüğünün korunmaya çalışıldığı, önce kendine şifa ile başlayıp sonradan etrafındakilere nüfuz eden mucizevi bir dönüşümün adıdır. 200 saatlik bu programda yoga tarihi, yoga felsefesi, farkındalık gelişimi, yoga pratiğini ilerletme, meditasyon , çeşitli nefes teknikleri, asanalarda doğru hizalanma, yoga anatomisi ve eğitmenlik becerileri konularına yer verdik. Bu eğitim süreci içinde kendinizi gözlemleme, yoga matı üzerindeki pratiğinizin geliştirme, ruhsal ve bedensel olarak kendinizde meydana gelen değişimi gözlemleme fırsatı yakalayacaksınız.

...

Devamını okuyun

Yogasoul Yoga Tatili 29 Eylül-02 Ekim 2022

Yoga Tatiline Gidiyoruz !!!

29 Eylül-02 Ekim Adrasan Club Sun Village Otel’de 3gece-4 gün hem yoga yapacağımız, hem mis gibi rahat bir 

nefes alacağımız, hem de yılın tüm yorgunluğunu üzerimizden atacağımız harika bir yoga tatili bizi bekliyor!

Dağların arasında @adrasan_clubsunvillage‘de çok konforlu bir tatilin yanı sıra 3 ayrı yoga hocasından her  gün

farklı yoga dersleri deneyimleme fırsatın olacak.

Bu tatil için önceden yoga yapmış olmana hiç gerek yok. Dersler her seviyeye açık olacak. Yogaya başlamak ve değerli hocalarımızla yoga pratiği yapmak için matını alıp gelmen yeterli.


...

Devamını okuyun

YOGA TERAPİ

Yoga Terapi, yoganın asana pratiklerini, pranayama (nefes) ve meditasyon gibi teknikleriyle  kullanarak; fiziksel, zihinsel ve ruhsal durumunuza destek olup şifalandırmak için bilinçli olarak hazırlanmış dersler ile uygulanan bir yoga ekolüdür. ...

Devamını okuyun

SoulGravity (Hamak) Yogası Ankara Yogasoul

SoulGravity NEDİR?Yoga, akrobasi, pilates, jimnastik gibi öğretilerin hareketlerini harmanlayan ve hamak yardımı ile yapılan pratiklerde baskıyı azaltarak yerçekimsiz ortam sunan melez bir egzersiz metodudur....

Devamını okuyun

Adres

Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
Yol Tarifi Alın

Telefon

03124950500

Çalışma Saatleri

Haftaiçi : 10:30 - 20:30

Haftasonu: 10:30 - 16:00

E-Posta

info@yogasoul.com.tr

Yabancı kalmayın, bize ulaşın!

İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.

Mesajınız başarıyla gönderildi. Teşekkür Ederiz!
Lütfen e-posta adresinizi ve mesajınızı doğru ve yazınız